2min

Tags in dit artikel

, , ,

Een Chinese docent heeft flink wat ophef veroorzaakt. Hij verplicht studenten die zijn cursus volgen om een tablet aan te schaffen. "Kun je dat niet betalen, dan hoor je hier niet thuis", aldus de leraar.

De docent, die lesgeeft aan de Shanghai Maritime University, gebruikt een tablet voor al zijn colleges financial industry. Aantekeningen, hand outs, sheets, examenmaterialen: de docent toont alles via zijn tablet aan zijn studenten.

Wie nog geen tablet in zijn bezit heeft, moet deze zomer maar een baantje vinden. Met de opbrengsten van de zomerbaan moeten zijn studenten een tablet aanschaffen. Als studenten er niet in slagen om tijdens de zomer genoeg geld te verdienen om een tablet te kopen, dan moeten zij zich ernstig afvragen of een carrière in de financiële dienstverlening wel voor hen is weggelegd.

"Ik hoop dat alle studenten een iPad zullen aanschaffen, want iPad staat voor het moderne denken, en mijn studenten moeten zo denken. Als je geen geld hebt om er één te kopen, dan ga je er maar voor werken. Als je niet in staat bent 4000 Yuan (615 euro) te verdienen in de zomervakantie, dan ben je niet geschikt om deel te nemen aan deze cursus en je mijn student te noemen", zo schrijft de docent op zijn blog.

De iPad is in zijn ogen niet zomaar een vinding: "De iPad is geen innovatief apparaat, het is revolutionair…… zonder de tablet wordt het leerproces verlamd."

Naast de aanschaf van een tablet hebben zijn studenten nog aanvullende verplichtingen. De heren moeten in pak bij zijn colleges verschijnen en dames moeten lichte make up dragen. Op zijn weblog zegt hij dat hij hiermee zijn studenten wil voorbereiden voor een carrière in de financiële wereld, waar uiterlijk vertoon het verschil tussen succes en falen kan betekenen.