2min

Een paar dagen geleden schreven we dat de ontwikkeling van Windows Phone Mango is afgerond en de nieuwe versie van het besturingssysteem nu beschikbaar is voor de smartphone fabrikanten. Vandaag is duidelijk geworden dat WP7 Mango een muziek streamingdienst bevat.

In navolging van Apple en Google komt dus ook Microsoft met een streamingdienst voor muziek. Het is vanaf Mango ook mogelijk om muziek te streamen van je SkyDrive. SkyDrive is een gratis Live-dienst van Microsoft waar je online 25GB aan data kan opslaan.

In onderstaande video is te zien hoe de streaming precies werkt in de praktijk. De gebruikersinterface laat nog redelijk wat te wensen over, wat veel ontwikkelaars doet twijfelen of Microsoft deze functie al wel wilde introduceren. Wellicht dat Microsoft deze functie in de nabije toekomst wilde lanceren en nu alleen pas de basis wild leggen. Zodat de dienst straks middels een speciale app of interface update kan worden gelanceerd.

Verschillende ontwikkelaars zijn al enige tijd bezig om apps te bouwen voor Mango, sinds de laatste developerupdate, welke door Microsoft werd gemarkeerd als een kleine update, is het streamen van muziek vanaf een Skydrive ineens mogelijk. Dit is echter geen kleine update maar een grote nieuwe feature. De vraag is daarom wederom of Microsoft al wel de intentie had om deze functie in dit stadium beschikbaar te maken.

Microsoft is in elk geval niet de enige die een streaming muziekdienst aanbiedt. Inmiddels hebben Google Amazon en Apple ook al een soortgelijke dienst.

De Windows Phone Mango update in zijn geheel is de eerste echt grote update voor Windows Phone. Deze update moet het succes gaan betekenen voor het Windows Phone platform. Er worden richting het einde van 2011 verschillende nieuwe Windows Phone toestellen op de markt verwacht. Er zijn al verschillende toestellen uitgelekt van Samsung, HTC en Nokia. De ogen zijn echter voornamelijk gericht op Nokia, die haar hele strategie nu heeft gebaseerd op Windows Phone.