1 min

Mozilla heeft het systeem van Google Chrome overgenomen waarin het elke 6 tot 8 weken met een nieuwe versie van Firefox op de markt komt. Hierdoor kan de ontwikkeling van het internet worden versneld en worden nieuwe webstandaarden sneller ondersteund. Mozilla is momenteel verschillende designs en layouts aan het testen voor Firefox 9 en heeft daar ook screenshots van vrijgegeven.

Op dit moment is de meest recente stabiele versie Firefox 5 maar er ligt al een bèta van Firefox 6. Het zal dus niet enorm lang meer duren voordat Firefox 6 op de markt komt. Daarmee kunnen we stellen dat Firefox 9 waarschijnlijk over een maand of 6 zal verschijnen en je mogelijk een van deze designs of layouts krijgt voorgeschoteld.

We kunnen in elk geval stellen dat de nieuwe layouts en designs nog lang niet zeker zijn. In het verleden heeft Firefox enkele weken voor een release het complete design nog weleens omgegooid. Mozilla lijkt in elk geval te focussen om een zeer minimalistisch design net als Google Chrome, sommige screenshots lijken al wat ouder te zijn en al deels verwerkt in de huidige Firefox versie. Zie onderstaande screensots.