1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nintendo heeft aangekondigd dat de Wii een geheel nieuw design krijgt. Hierdoor zal de nieuwe gaming console tevens een lagere verkoopprijs krijgen.

Dat heeft Nintendo bekendgemaakt op de gamebeurs GamesCom. Zo krijgt de Wii U een gestroomlijnder uiterlijk en kan deze alleen nog maar verticaal overeind worden geplaatst. Helaas voor de bezitters van een Gamecube: op de nieuwe Wii zijn geen ingangen om je Gamecube controllers aan te sluiten.

Daarnaast zal Nintendo de nieuwe versie van de Wii in een Family Edition pack verkopen. In deze bundel zijn naast de nieuwe console tevens enkele accessoirestukken toegevoegd en twee games: het gaat om de Wii Remote Plus controller, een Nunchuck en de games Wii Sports en Wii Party.

Een prijs voor deze Family Edition is nog niet bekend gemaakt. Nintendo zei dat er in de toekomst meerdere Wii-bundels gepresenteerd zullen worden. Nintendo meldde op de GamesCom beurs dat er "komend najaar nog enkele andere Wii-bundels worden aangekondigd, zodat elk gezin weet wat ze aan Sinterklaas of de Kerstman moeten vragen". Na de introductie van de Wii bundels zal het huidige model niet meer verkocht worden.

Wellicht wil Nintendo met deze zet de concurrentie aangaan met de Sony’s PlayStation 3. Vanmorgen schreef Techzine al dat Sony een wereldwijde prijsverlaging aankondigde op GamesCom.