1 min

Samsung en VMWare zijn een strategische samenwerking aangegaan met betrekking tot de Galaxy-smartphones en -tablets. Veel recente Galaxy-producten zoals de Galaxy Tab 10.1, 8.9 en Galaxy S II zullen ondersteuning krijgen voor de VMWare-virtualisatiesoftware View en Horizon Mobile.

Het doel van Samsung is om de Galaxy-producten interessanter te maken voor zakelijke markt. Het is daarom ook niet onwaarschijnlijk dat er binnenkort nog meer samenwerkingen volgen tussen Samsung en zakelijke software ontwikkelaars.

Naast het zoeken van partners is Samsung ook druk bezig met het beter beveiligen van de Samsung Galaxy-producten om onder andere dataverlies tegen te gaan. Met de View-applicatie van VMWare kunnen bestanden van andere toestellen worden ingezien. Bijvoorbeeld met een Galaxy Tablet de bestanden bekijken om je Galaxy S II-smartphone.

Met VMware’s Horizon Mobile kan een smartphone worden gesplitst in twee telefoons. Aan de ene kant een zakelijk toestel en aan de andere kant een privétoestel. Via de software van VMWare draaien er min of meer twee Android-versies naast elkaar op het toestel en kan er via een app simpelweg worden geschakeld.

VMWare maakte vorige week bekend dat het samen met LG deze virtualisatiesoftware heeft ontwikkeld en nu klaar is om het in de markt te zetten. Samsung zal dus ook vast niet de enige partner zijn van VMWare, waarschijnlijk zal ook LG binnenkort met een toestel komen welke zowel zakelijk als privé gebruikt kan worden en dus gebruik maakt van een extra gevirtualiseerde omgeving.