1 min

Tags in dit artikel

, ,

Gisterenavond kondigde het Zuid-Koreaanse bedrijf LG in Italië aan dat het dit jaar nog met een nieuwe smartphone op de markt komt: de Optimus Hub. Het toestel is voorzien van het besturingssysteem Android en zal naar verwachting in oktober te koop zijn voor ongeveer 200 euro.

Het toestel kan gezien worden als de opvolger van de populaire Optimus One. Deze telefoon was eerder bekend onder de naam Univa. Ook de naam Optimus Net ging eerder ten ronde. Uiteindelijk heeft LG gekozen voor de naam Optimus Hub.

De nieuwe smartphone van LG is voorzien van een 5 megapixel camera en heeft een 3,5 inch HVGA LCD-scherm. Het toestel wordt aangedreven door een ARMv6-processor, die geklokt is op 800 MHz. Verder heeft het toestel 512MB aan RAM-geheugen, GPS, Wi-Fi, 3G met 3,6 Mbps HSDPA connectiviteit en Bluetooth. De smartphone is tevens voorzien van het nieuwste Android besturingssysteem, versie 2.3.4 Gingerbread.

Door de ARMv6-core is het helaas niet mogelijk om ARMv7-vereiste apps te draaien op de LG Optimus Hub, zoals Adobe Flash Player en Firefox voor Android.


Het toestel zal naar verwachting vanaf oktober in de schappen liggen. Wie geïnteresseerd is in de nieuwe smartphone zal ongeveer 200 euro moeten neerleggen. LG introduceert hiermee een smartphone die tot het middensegment behoort.