1 min

Na alle geruchten van de afgelopen dagen heeft HTC gereageerd met het nieuws dat zij binnenkort de Sensation XE op de markt zullen brengen.

Deze Sensation XE is het beste te omschrijven als een normale Sensation met een vleugje Beats Audio. Naast verschillende uiterlijke veranderingen zijn er ook onderhuids veranderingen aan de Sensation XE aangebracht. Zo is de kloksnelheid van de processor opgekrikt van 1,2GHz naar een nette 1,5GHz. Daarnaast beschikt de XE-versie over een batterij met een grotere capaciteit dan de standaard Sensation, iets wat een welkome vooruitgang is bij een smartphone.

Een andere extra vind je terug in de vorm van een set headphones van Beats by Dr Dre. Wanneer je deze oordopjes aansluit op de Sensation XE zal er automatisch een voor de oordopjes geoptimaliseerd audio-profiel worden geactiveerd. Volgens Beats by Dr Dre zorgt dit voor een vollere bass, scherpere vocals en een breder bereik. Als we terug gaan naar de Sensation XE zelf zien we kleine uiterlijke veranderingen in de vorm van rode accentueringen. Zo is de ring rond de cameralens rood, evenals de luidspreker. Daarnaast vinden we op achterzijde van de smartphone het Beats-logo terug.

De HTC Sensation XE zal vanaf eind september in Europa verkrijgbaar zijn. De prijs voor de nieuwe telg in de HTC-familie is 599 euro.