2min

Er is meer bekend over de start van de verkoop van de eerste Nokia telefoons met Windows Phone 7. De eerste telefoons met Windows Phone 7 zullen in het vierde kwartaal van dit jaar verkocht gaan worden. Dit stelde Nokia via Twitter in reactie op een vraag van een volger. Daarnaast wist Nokia te melden dat, zoals verwacht, begin 2012 de telefoons op grote schaal beschikbaar en verkocht gaan worden.

Welke landen in het vierde kwartaal al de beschikking hebben over de eerste Nokia met Windows Phone 7 is niet bekend. Wel wist Steven Elop, CEO van Nokia, eerder al te melden dat de telefoons per land uitgerold gaan worden en er geen wereldwijde lancering in alle landen tegelijk zal plaatsvinden. Wat overigens niet heel ongebruikelijk is. Nokia maakte eerder bekend dat een kleine groepje landen steeds als eerste kunnen rekenen op nieuwe Nokia-smartphones, ook Nederland behoort tot dat groepje landen, wellicht dat we dus ook in Nederland in het vierde kwartaal kunnen kennismaken met Nokia’s eerste Windows Phone creatie.

In augustus kondigde Nokia nog een update aan voor haar eigen besturingssysteem, Symbian. Die update, Symbian Belle, bracht onder andere verdere ondersteuning voor NFC en een flink aantal verbeteringen aan de interface. Ook kwam Symbian Anna beschikbaar, wat eerder dit jaar aangekondigd was. Naast de softwareupdate voor Symbian werden er ook nog een aantal nieuwe smartphones aangekondigd. Onder andere de Nokia 700, 701 en 600 werden tegelijk met de Symbian Belle aangekondigd.