2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Hoe populair BlackBerry in Nederland is, zo populair zijn smartphones met Android in de Verenigde Staten. Volgens recent onderzoek van Nielsen onder 25.000 respondenten heeft net iets minder dan de helft van alle smartphonebezitters in Amerika (43 procent) een Android-toestel. Ruim de helft van degene die de afgelopen drie maanden een smartphone hebben gekocht (56 procent) zegt dat dit een Android-toestel is.

De populariteit van Android groeit met de dag, zo lijkt het wel. Dat is vanzelfsprekend goed nieuws voor Google. Maar dit succes gaat ten koste van de Canadese BlackBerry-maker Research In Motion (RIM). Onlangs presenteerde de telecomfabrikant opnieuw tegenvallende kwartaalcijfers, waarop de aandelenkoers opnieuw flink onderuit ging.

Van alle smartphonebezitters in de VS heeft dus 43 procent een Android-toestel en dat 56 procent van de respondenten die de afgelopen drie maanden een nieuw toestel hebben gekocht kiezen voor Android geeft een goed beeld waar de markt naar toe beweegt.

Apple lijkt vooralsnog niet enorm te lijden onder het succes van Android. Het elektronicaconcern staat op de tweede plaats van meest verkochte smartphones in de VS met een marktaandeel van 28 procent. Datzelfde aandeel van de respondenten die onlangs een nieuwe smartphone heeft gekocht zegt dat dit een iPhone was. De cijfers van Apple gaat binnenkort wellicht ook weer iets omhoog met de introductie van de iPhone 5 en mogelijk ook van de iPhone 4s.

Uit onderzoek van Telecompaper is gebleken dat BlackBerry het meest geliefde smartphonetoestel in Nederland is. Onlangs zei Arnoud Bret, de Managing Director Benelux bij Blackberrymaker RIM, dat Nederland in de toekomst als proeftuin moet dienen voor lokale Blackberry apps.