2min

Tags in dit artikel

, , ,

Wanneer je alles maar vast in huis wilt hebben voor Intel’s nieuwe Ivy Bridge-processoren ben je bij ASUS aan het goede adres. De fabrikant heeft namelijk drie moederborden aangekondigd welke de Ivy Bridge-processoren zullen ondersteunen.

ASUS is op zijn zachtst gezegd vroeg met de aankondiging van deze drie moederborden. Intel heeft de lancering van haar nieuwe Ivy Bridge processoren namelijk pas voor volgend jaar op de agenda staan. Wanneer je ondanks dat toch alles al vast klaar wil hebben staan zodat je enkel de processor er maar in hoeft te klikken ben je bij ASUS aan het goede adres met haar nieuwe P8Z68-Deluxe/GEN3, P8Z68-V Pro/GEN3 en P8Z68-V/GEN3. Deze moederborden zullen over de toonbank gaan voor 160 euro voor de goedkoopste versie. De Pro zal 185 euro gaan kosten en de Deluxe krijgt een prijskaartje van 230 euro.

De borden zullen onder andere beschikken over twee keer PCI-Express 3.0, multi-GPU-ondersteuning bieden en een hoop ander geweld in huis hebben. Zo vinden we bijvoorbeeld USB 3.0 en DIGI+ VRM en kan het bord maximaal 32 GB aan geheugen aan. Hieronder vind je daarnaast een handige tabel die het Duitse Pressbox.be op de kop wist te tikken waarin alle specificaties duidelijk zijn opgesteld. Jammer genoeg worden hier en daar wel Duitse benamingen gebruikt.

Wanneer de Ivy Bridge-moederborden precies in de winkels zullen liggen is onduidelijk, volgens Technet kunnen we de borden al in oktober verwachten.