2min

Tags in dit artikel

, ,

Samsung heeft een nieuwe tablet aangekondigd, de Galaxy Tab 7.0 Plus is de nieuwste telg in het tablet-assortiment van Samsung. Hiermee doet de fabrikant ook wederom mee op de 7 inch markt.

Nadat Samsung eerder al de Galaxy Tab 10.1 op de markt bracht en de Galaxy Tab 8.9 aangekondigde komt er nu ook een nieuwe 7 inch variant op de markt. De nieuwe tab krijgt de naam Galaxy Tab 7.0 Plus, waarmee Samsung laat zien dat het de opvolger is van Samsung’s eerste tablet, welke ook over een 7 inch scherm beschikte. Samsung heeft het design van de Galaxy Tab 10.1 en 8.9 nu ook doorgetrokken naar de 7 inch.

De 7 inch versie is volgens Samsung voor een publiek dat altijd productief wil zijn maar ook veel onderweg is. Door het gewicht van 345 gram en een dikte van slechts 9,96mm zou die zelfs in je jaszak passen, aldus Samsung.

Onder de motorkap vinden we een 1,2Ghz dualcore ARM processor welke waarschijnlijk dezelfde is als in de Galaxy S II zit. Daarnaast beschikt de Galaxy Tab 7.0 Plus over 1 GB aan werkgeheugen en draait de tablet op Android 3.2. De tablet is voorzien van een PLS touchscreen met een resolutie van 1024 x 600 pixels. Verder is er een micro-SD slot aanwezig en heeft de tablet een USB 2.0 aansluiting. Ook beschikt de tablet van Samsung over twee camera’s. Een drie megapixel camera op de achterzijde maar ook een twee megapixel camera aan de voorzijde van de tablet. Verder is er keuze aan 16 of 32 GB aan opslag en is de batterij 4000 mAh groot. De tablet zal eind 2011 in Nederland verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van 499 euro.