2min

Het is nog niet zeker, maar er bestaat een kans dat Apple een aanklacht aan zijn broek krijgt. De 22-jarige Sergio Calderon overweegt om het elektronicaconcern aan te klagen wegens een illegale huiszoeking. Hij zou al een advocaat hebben benaderd om te kijken of er een rechtszaak mogelijk is.

Eind augustus raakte een medewerker van Apple een geavanceerd prototype van de iPhone kwijt. Volgens hem zou dit gebeurd zijn in een tequilabar. De geruchtenstroom kwam al snel op gang: volgens sommigen zou het hier gaan om de nog niet gelanceerde iPhone 5, wat inmiddels een iPhone 4S blijkt te zijn.

Vervolgens zou Apple zijn beveiligingspersoneel naar de tequilabar gestuurd hebben om het vermiste toestel te gaan zoeken, maar zonder succes. Daarna wist Apple het toestel elektronisch te traceren naar het appartement van Sergio Calderon. Hij zegt dat hij weliswaar in de bar was op het moment van de vermissing, maar dat hij het toestel niet in zijn bezit had. Daarop zouden twee medewerkers van Apple het appartement doorzicht hebben terwijl vier mannen – mogelijk agenten – buiten de wacht hielden.

Hoe de aanklacht precies zal luiden is niet bekend. Het is mogelijk dat de jongeman een slaatje probeert te slaan uit dit incident. Saillant detail: zowel Apple als een woordvoerder van de politie zeggen niets van de huiszoeking af te weten. Ook zei Apple geen aangifte te hebben gedaan van een vermissing. Opmerkelijk is de uitspraak van een andere woordvoerder van de politie: die sprak zijn collega tegen en vertelde dat de politie inderdaad een huiszoeking in het appartement had gedaan. Om nu meer duidelijkheid te krijgen over de rol van de politie in deze zaak is de afdeling een intern onderzoek gestart.