1 min

Infinity Ward heeft een duidelijke visie voor Modern Warfare 3 en groeit hierdoor verder uit elkaar van de versie van Treyarchs. Modern Warfare 3 zou dichter naar Call of Duty 4 groeien dan naar Black Ops.

Volgens Robert Bowling van Infinity Ward zouden de twee versies meer van elkaar verschillen dan ooit. Echter zou Infinity hiervoor bewust hebben gekozen en er nooit aan hebben gedacht om de richting van Black Ops op te gaan met bijvoorbeeld een zombi-modus en minder realistische settings. Volgens Bowling wordt er een specifieke stijl aangehouden en wordt hier niet van af geweken. Experimenten of andere minder realistische probeersels zullen als het aan Bowling ligt niet in de Modern Warfare-reeks worden uitgevoerd. Wanneer Infinity Ward dit wil doen zullen zijn dat buiten deze franchise doen.

Volgens Infinity Ward is de game beter dan ooit. Zo zouden onder andere de levels de juiste toon aanslaan, de graphics beter dan ooit zijn en het wapensysteem beter in evenwicht. Ondanks dat Infinity Ward naar realisme en perfectie streeft wil dit niet zeggen dat we niets raars kunnen verwachten. Zolang het binnen het universum van de game past zouden we zo maar eens een buitensporige DLC kunnen verwachten. Ook dacht de ontwikkelaar van de game aan de mensen die niet de multiplayer zullen spelen. Volgens eigen zeggen zal de verhaallijn van Modern Warfare 3 je langer bezighouden dan die van Modern Warfare 2.