2min

LG Electronics heeft in Zuid Korea een nieuwe smartphone op de markt gebracht welke ondersteuning biedt voor 4G-netwerken. Het bedrijf hoopt door snel deze nieuwe technologie te omarmen meer verkopen te kunnen realiseren. De mobiele divisie van LG is weliswaar de derde van de wereld maar heeft het zwaar in de concurrentiestrijd met Samsung en HTC.

De nieuwe smartphone draagt de naam Optimus LTE en moet de concurrentie aan gaan met de 4G versie van de Galaxy S II van Samsung en de iPhone 4S welke alleen geschikt is voor 3G-netwerken. De smartphone van LG is behalve voorzien van 4G, ook voorzien van de laatste nieuwe hardware en daarmee dus een echte high-end smartphone.

De Optimus LTE is voorzien van een 4.5 inch HD-scherm, een 8 Megapixel camera aan de achterzijde, een 1,3 Megapixel camera aan de voorzijde en wordt aangedreven door een Qualcomm 1,5 GHz dual core processor. Uiteraard is deze Optimus voorzien van Google’s mobiele besturingssysteem, Android Gingerbread. Als je alles bij elkaar optelt dan is deze smartphone qua specificaties net iets beter dan de Galaxy S II (4G-editie), de grote vraag is of dit terug te zien zal zijn in de verkoopcijfers.

LG heeft zoals eerder gezegd moeite om te winnen van de concurrentie, zowel Samsung als HTC lijken sneller te kunnen schakelen en met nieuwe moderne smartphones te kunnen komen. LG heeft de laatste 5 kwartalen dan ook verlies geleden met de mobiele divisie. LG hoopt met deze smartphone het verlies om te kunnen buigen naar winst.

Veel zorgen hoeft LG zich in elk geval niet te maken. Het bedrijf heeft inmiddels een heel interessant patentportfolio opgebouwd. LG bezit namelijk zo’n 1400 LTE patenten welke volgens verschillende analisten zo’n 8 miljard dollar waard zijn.

De cijfers van het afgelopen derde kwartaal zijn nog niet bekendgemaakt maar de verwachting is dat de smartphones verkopen zijn gedaald met 3 procent, waar dit in het tweede kwartaal nog slechts 1,7 procent was. Afgelopen juli stelde LG de verkoopverwachting voor heel 2011 bij met minus 20 procent tot 24 miljoen stuks. Het bedrijf gaf niet aan wanneer het verwacht beter te gaan. Veel analisten gaan er vanuit dat LG volgend jaar gewoon winst moet kunnen maken met de mobiele divisie.