2min

Tags in dit artikel

, ,

Voor de introductie van de smartphone voerden we teksten in met behulp van de cijfers op je telefoon in combinatie met het T9 woordenboek. Later kwamen daar diverse nieuwe variaties op zoals een compleet qwerty toetsenbord, het touchscreen toetsenbord, Swype en zelfs spraakherkenning. Nu komt er wederom een nieuwe manier van tekstinvoer bij, weliswaar niet zo volledig dan eerder genoemde maar wel handig om snel een standaard bericht te kunnen sturen, de Siine Writer.

Op dit moment wordt voor vrijwel elke tekstinvoer een bepaalde handeling gedaan van letter naar letter om woorden en uiteindelijk een bericht te vormen. Het Spaans/Britse softwarebedrijf Siine wil dat radicaal veranderen. De fabrikant komt met een nieuwe manier om tekstberichten in te voeren op je mobiele telefoon, de Siine Writer.


Gebruikers hoeven met de Siine Writer niet langer ieder woord apart in te voeren als ze een bericht willen schrijven. Door middel van een app kunnen gebruikers zinnen typen door simpelweg op emoticons te drukken (of ‘sign’ zoals Siine ze noemt). Als je bijvoorbeeld achtereenvolgens op het lachende hartje en het gezicht met vraagteken tikt, verschijnt de tekst "Hey babe, how are you?" in beeld.

Door de variëteit aan emoticons is het mogelijk om snel korte en uiteenlopende berichten te typen. Het gaat wel om standaard teksten, zoals ‘ik ben wat later’ of ‘ik wens je heel veel succes’. Ook is het mogelijk om een overtreffende trap van een boodschap te maken. Als je één keer op het bloem-icoontje drukt verschijnt de tekst ‘sorry’, druk je daar tweemaal op dan verschijnt er ‘very sorry’ in beeld.

De app is op dit moment alleen nog maar in het Engels verkrijgbaar. Of deze ook in andere talen zal verschijnen is niet bekend.

Standaard zijn er verschillende emoticons met standaardteksten inbegrepen. Het is tevens mogelijk om deze emoticons te personaliseren, nieuwe emoticons te creëren en nieuwe icoontjes te downloaden van de virtuele galerij. Gebruikers kunnen deze app downloaden via de Android Market.

Onderstaande video toont een demonstratie van Siine Writer.