2min

Tags in dit artikel

,

Nokia lijkt qua design terug te gaan naar de beginperiode van de mobiele telefoon. Het Finse telecombedrijf komt met twee nieuwe modellen die in de verste verre niet op de huidige generatie mobiele toestellen lijken. Door het retro-ontwerp en een zeer laag en aantrekkelijk prijskaartje denkt Nokia hiermee concurrenten te slim af te zijn.

Het eerste toestel draagt de naam C2-05. Dit slidetoestel is gericht op de niet-veeleisende gebruiker. Het toestel beschikt over een 2 inchkleurenscherm met een resolutie van 320 bij 240 pixels. Verder beschikt de C2-05 over een numeriek toetsenbord, een VGA-camera van 0,3 megapixel, micro USB, Bluetooth en een muziekspeler. Niet veel bijzonders dus als je het zo leest. De batterij daarentegen is wel bijzonder: met een volledig opgeladen toestel heb je vijf uur gesprekstijd en kan het toestel tot wel 600 uur op stand-by staan.

Ook internetten is mogelijk met de C2-05, maar daarvoor moet je wel over een mobielinternetabonnement beschikken, aangezien het toestel niet is uitgerust met WiFi. Facebook, Twitter en de Nokia Store zijn geïntegreerd in het toestel. Het toestel zal in drie kleuren op de markt verschijnen: zwart, roze en blauw.

Volgens All About Phones wil Nokia zich met dit toestel voornamelijk op de Chinese markt richten, maar denkt het ook op andere markten te kunnen profiteren. Het prijskaartje van 50 euro en het bijzondere design moeten consumenten over de streep trekken om de C2-05 aan te schaffen.

De X2-05 heeft het uiterlijk van een candybar en is met zijn scherm van 2,2 inch net iets groter dan de C2-05. Het TFT-scherm heeft een resolutie van 320 bij 240 pixels. Dit toestel is eveneens uitgerust met Facebook, Twitter en de Nokia Store. Ook deze camera is met 0,3 megapixel niet veel soeps. Het toestel beschikt verder over Bluetooth en micro USB. Ook hier geldt dat je een internetabonnement nodig hebt om met je mobiel te kunnen surfen. Volgens Nokia zou het toestel tot wel 25 dagen op stand-by kunnen staan met één batterijlading.

De X2-05 richt zich meer op de muziekliefhebber, wat tot uitdrukking komt door de luidere speakers. Evenals de C2-05 verschijnt de X2-05 in drie verschillende kleuren, te weten rood, zwart en grijs. Het toestel zal met een prijskaartje van 46 euro net iets goedkoper zijn dan de C2-05.

Beide toestellen zullen naar alle waarschijnlijkheid dit najaar nog op de markt verschijnen. Of en wanneer de toestellen naar Nederland komen is niet bekend. Ook is het maar de vraag of de toestellen zullen aanslaan aangezien consumenten steeds hogere eisen stellen aan mobiele telefoons. Voor oudere gebruikers die alleen willen bellen en sms’en en vooral niet te veel voor een mobiele telefoon willen betalen, zouden het best wel eens interessante toestellen kunnen zijn.