2min

Sony geeft ons na enkele maanden nu eindelijk duidelijkheid over de lancering van de PlayStation Vita. De nieuwe handheld console zal volgend jaar op 22 februari in de Verenigde Staten en Europa verschijnen. Ook de prijzen zijn nu definitief bekend.

Eerder schreef Techzine al dat de PlayStation Vita niet vóór de kerstdagen in de schappen zou liggen. Wanneer dan wel bleef de grote vraag, Jack Tretton, de CEO van Sony Computer Entertainment in de Verenigde Staten, maakte gisteren op de Web 2.0 beurs in San Francisco een einde aan de onzekerheid die gamers maandenlang in hun greep hield. Vanaf 22 februari 2012 kunnen die-hard gamers hun hart ophalen en de nieuwe draagbare computer van Sony aanschaffen.

Tot die tijd kunnen ze gebruik maken om wat centen te sparen. De PS Vita zal in twee modellen op de markt verschijnen. Het eerste model beschikt over WiFi-verbindingsmogelijkheden en heeft een prijskaartje van 249 euro. Het tweede model heeft zowel WiFi als 3G en kost maar liefst 299 euro.

De PS Vita beschikt over een vijf inch OLED scherm, een touchpad op de achterzijde, een camera aan de voor- en achterzijde en twee analoge control sticks. Bij de lancering van de PS Vita zal Sony eveneens 26 nieuwe games introduceren, zoals LittleBigPlanet, Call of Duty en Assassin’s Creed. Deze spellen kunnen allemaal tegen betaling gedownload worden. Enkele spellen zullen ook in card format te koop zijn. Tevens zal de PS Vita over crossplatformopties beschikken.

De PS Vita is de opvolger van de PlayStation Portable (PSP), die in 2004 werd gelanceerd. Wereldwijd zijn er tot op heden ruim 70 miljoen PSP-consoles over de toonbank gegaan.