2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Een 19-jarige vader doodde zijn eigen baby toen deze hem stoorde tijdens het gamen. De rechtbank is zo geschrokken van deze gruwelijke daad dat ze hem heeft veroordeeld tot een gevangenisstraf van 27 jaar.

De gamers onder ons zullen zich waarschijnlijk wel herkennen in het volgende beeld. Je bent met je gedachte helemaal verzonken in het spel dat je aan het spelen bent en wil ongestoord verder gamen. Maar dan wordt je toch gestoord door een van je familieleden of je vrienden. Je concentratie is verdwenen, evenals je kans op een nieuwe high score. Je kunt wel in woede uitbarsten.

Zoiets gelijks is gebeurd in het Amerikaanse Bedford County alleen daar kon de gamer zich niet beheersen. De 19-jarige Andrew Keith Johnston doodde zijn eigen zoon van slechts één maand oud toen hij hem stoorde tijdens het gamen. Tegenover de rechter antwoordde de dader alleen met ‘ja’ en ‘nee’, maar in een schriftelijke verklaring laat hij weten dat zijn gehuil hem dermate irriteerde dat hij zijn kind doodde. "Ik liep naar hem toe, pakte hem vast en kneep harder dan de bedoeling was. Vervolgens pakte ik zijn beide benen en schudde hem zo krachtig heen en weer dat ik hem verwondde", aldus de verdachte in zijn schriftelijke verklaring.

Volgens de verklaring was de moeder op het moment van het incident boodschappen aan het doen. Volgens haar liet ze haar zoon niet langer dan 10 minuten alleen met de vader. Toen Jonhnston zag dat de baby buiten bewustzijn was heeft hij nog geprobeerd zijn zoon te wekken door enkele minuten koud water over zijn hoofd te gooien. Toen de moeder eenmaal thuiskwam alarmeerde ze onmiddellijk de alarmdiensten.

Het medisch personeel van Bedfort County bracht de gewonde baby naar Harton Regional Medical Center in Tullahoma. Na 36 uur observatie werd de slechts één maand oude baby naar het Vanderbilt Medical Center overgevlogen waar hij stierf aan de gevolgen van een hersenbloeding.

Op enige coulance van de rechter hoefde de dader niet te rekenen. Hij veroordeelde hem tot een gevangenisstraf van 27 jaar voor het doden van zijn eigen zoon. Door zijn schuldbekentenis werd zijn straf omgezet van moord naar dood door schuld. Anders het de dader levenslang of de doodstraf tegen zich horen eisen.