Apple verwerkt steeds meer dingen uit het mobiele besturingssysteem iOS in Mac OS X, het besturingssysteem van de Macbooks en iMacs. Ook op het gebied van beveiliging gaat Apple nu iets doortrekken. Alle applicaties die via de Mac App Store worden gedownload en geïnstalleerd zullen straks gaan draaien binnen een zogenaamde sandbox.

Apple heeft laten weten dat zij vanaf 2012 alle applicaties uit de Mac App Store vanuit een zo geheten sandbox wil gaan laten draaien. Op deze manier kan Apple op een vrij eenvoudige manier een stuk meer veiligheid binnen Mac OS X garanderen. Wanneer een applicatie vanuit een sandbox draait is het stukje code namelijk geïsoleerd en kan kwaadwillende software zich geen weg vinden naar de core van het besturingssysteem.

Ondanks dat Apple goede intenties heeft zit er ook een keerzijde aan dit verhaal voor de ontwikkelaars van deze applicaties. Zij worden namelijk behoorlijk beperkt in de dingen die zij de applicatie kunnen laten doen. Wanneer zij een functie buiten deze regels willen zullen zij hier toestemming van Apple voor moeten hebben. Apple liet tevens weten dat zij deze nieuwe beveiliging al deze maand wilden invoeren maar hebben besloten om dit nog even uit te stellen. De reden hiervan is dat ontwikkelaars op deze manier iets beter gewend kunnen raken met de nieuwe ontwikkeling. Om die reden gaat deze nieuwe beveiligingsmethode pas op 1 maart 2012 in.