2min

Tags in dit artikel

, , ,

De CEO van HTC, Peter Chou, heeft laten weten dat het bedrijf in 2012 met een nieuwe tablet op de markt komt. Dit is op zich niet echt nieuws aangezien het bedrijf al twee tablets op de markt heeft gebracht, de HTC Flyer en de HTC Jetstream. Het bedrijf wil echter niet de zoveelste tien in een dozijn tablet brengen maar een onderscheidende tablet die anders is dan andere.

HTC lijkt daarmee een verstandig besluit te hebben genomen want hoewel het merk het erg goed doet op de smartphonemarkt weet het op de tabletmarkt geen potten te breken.

De HTC Flyer is een 7 inch tablet die weliswaar onderscheidend was door een stylus, maar helaas wel was voorzien met Android Gingerbread (smartphone-versie), wat uiteindelijk toch een minpunt is. De HTC Jetstream is een 10 inch tablet van HTC, welke wel voorzien is van Android Honeycomb (tabletversie), maar kwam alleen uit in de Verenigde Staten en lijkt ook niet meer naar Europa te komen. Het succes op de tabletmarkt bleef tot op heden dus uit voor HTC.

Bedrijven als Samsung, Asus en Acer hebben meer succes gehad met hun Android-tablets maar de concurrentie is groot en onderscheidend zijn is moeilijk.

Daarom stelt Peter Chou nu met een tablet te willen komen die uit moet blinken en niet kan worden geclassificeerd als de zoveelste Android-tablet. Het is een gedurfde uitspraak maar HTC is vast al druk bezig met deze nieuwe tablet waardoor Chou hem durft te maken.

Wellicht dat HTC inderdaad een stapje verder gaat en met een echte multimedia tablet op de markt komt. Voor de hand ligt een samenwerking met Beats Audio. Een tablet met bijvoorbeeld goede ingebouwde speakers hebben we nog niet gezien. Dit in combinatie met enkele goede apps en Android Ice Cream Sandwich met HTC Sense skin zou al zeer onderscheidend kunnen zijn. Waar HTC ook mee komt, wij kijken er naar uit een beetje onderscheid in tabletmarkt kan in elk geval geen kwaad.