1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het is al even geleden dat Mozilla bekendmaakte bezig te zijn met het ontwikkelen van een een eigen mobiele besturingssysteem genaamd Boot to Gecko (B2G). Recentelijk is er echter weer nieuwe informatie over de cloud-OS gepubliceerd.

De Firefox-browserontwikkelaar Mozilla wil met het Boot to Gecko een besturingssysteem naar smartphones brengen dat volledig in de cloud gedraaid wordt. Vandaag hebben de ontwikkelaars duidelijk gemaakt dat het OS geïnstalleerd kan worden op bestaande Android-toestellen. Er zullen dan ook geen speciale telefoons gemaakt worden waarop het het OS geïnstalleerd zal zijn.

Het lijkt erop dat Mozilla met dit cross-platform een soort Chome OS wil lanceren. De webapps van Boot to Gecko zullen ook op Android-toestellen kunnen draaien. In eerste instantie lijken alleen Android-toestellen met een Tegra 2-processor geschikt te zijn voor B2G, maar volgens Mozilla is het goed mogelijk dat het cloud-OS later naar alle smartphones met een ‘moderne versie’ van Android komt.

De eerste ontwikkelaars zullen eind dit jaar al aan de slag kunnen met een vroege versie van het operating system, waarna er in het eerste kwartaal van 2012 een publieke demo van zal verschijnen.