1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google zal binnen een kleine twee weken haar Gmail applicatie voor Blackberry’s gaan schrappen uit de downloadwinkel van RIM. Vanaf 22 november kunnen Blackberry gebruiker voortaan terecht op de mobiele site en zal de ondersteuning voor de Gmail applicatie gestaakt worden.

Dit heeft Google laten weten middels haar Gamil-blog. Google laat weten dat zij afgelopen jaar veel heeft geïnvesteerd in het bouwen van een goede gebruikerservaring rondom Gmail in de mobiele browser en zal deze lijn voor gaan zetten. Met die reden zal een dedicated applicatie overbodig worden volgens het bedrijf. Gebruikers welke de applicatie hebben geïnstalleerd zullen deze overigens gewoon kunnen blijven gebruiken.

Echter zal deze niet meer worden ondersteund door Google en is deze eveneens niet meer te downloaden na 22 november. Na deze datum kunnen Blackberry gebruikers zichzelf navigeren naar het browser adres van Gmail. Over de ondersteuning van de applicatie voor Android en iOS werd niets vermeld. De Gmail applicatie voor iOS welke recent werd gelanceerd en niet veel later weer offline werd gehaald wegens een bug is overigens nog niet gesignaleerd in de App Store.