1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Volgens verschillende bronnen zal er in de nieuwe HTC Edge een Tegra 3 processor te vinden zijn. Hiermee zou deze smartphone de eerste van HTC zijn waarin geen Qualcomm processor te vinden is.

Deze bronnen vertellen dat HTC bezig is met de ontwikkeling van een quad-core smartphone waarin een Tegra 3 processor te vinden is. Deze smartphone zou een kloksnelheid van rond de 1,5 GHz krijgen en zou dus de eerste HTC telefoon zijn waarin geen Qualcomm processor te vinden is. Het ontbreken van een quad-core processor in het assortiment van Qualcomm zou hier de reden van zijn. Qualcomm zou namelijk pas in 2013 met een dergelijke chip op de markt komen.

HTC probeert echter met de Edge de eerste smartphone te zijn welke op de markt komt met een quad-core processor en kan hierdoor niet wachten tot 2013. Daarnaast lijkt de Tegra 3 zich ideaal te lenen voor deze smartphone. De Edge zal 4,7 inch groot zijn en een resolutie van 1280×720 hebben. Hierdoor kan HTC elk energiezuinig onderdeel goed gebruiken voor de nieuwe smartphone.