Dat Adobe stopt met de ondersteuning van Flash voor mobiele browsers is voor een groot deel te danken aan Steve Jobs en Apple. Dit stelt Mike Chambers, productmanager van Adobe, op zijn website.

Chambers stelt dat het uitblijven van succes voor Flash een combinatie is van het weigeren van Flash op Apple-producten en een goede ondersteuning van HTML5 op huidige mobiele apparaten. Volgens de productmanager van Adobe is het inmiddels duidelijk geworden dat HTML5 wel de oplossing is en Adobe heeft daarom nu dus de keuze gemaakt om Flash te laten vallen. In plaats daarvan zal het bedrijf zich nu duidelijker gaan richten op applicaties die in een Air-runtime werken.

Steve Jobs kwam in april 2010 naar buiten met de keuze dat Apple-producten geen gebruik zouden gaan maken van Flash. Volgens de mede-oprichter van Apple zou de software van Adobe onder andere traag, onbetrouwbaar en veel energie van de accu eisen. Aangezien een groot deel van de markt bestaat uit de populaire Apple-producten heeft Adobe bijna noodgedwongen deze keuze moeten maken.