2min

Tags in dit artikel

, ,

Gisteren schreven diverse media dat de Galaxy Tab 7.0 Plus van Samsung niet in Nederland verkrijgbaar zal zijn. Maar een woordvoerder van Samsung Benelux laat tegenover Tweakers.net weten dat deze tablet mogelijk op een later tijdstip wel verkrijgbaar zal zijn in Nederland.

Na een mislukte rechtszaak van Apple om een verkoopverbod van de Galaxy Tab 10.1 in ons land te implementeren, mag de tablet zonder enige problemen of beperking verkocht worden in Nederland. Naast de 10.1 is ook de Galaxy Tab 8.9 in ons land te koop. In oktober meldde het Zuid-Koreaanse bedrijf dat het plannen heeft om de nieuwe Galaxy Tab 7.0 Plus op de Nederlandse markt te verkopen. Ook maakte het bedrijf toentertijd de prijzen bekend: het WiFi-model zou 399 euro gaan kosten, het 3G-model 499 euro.

Vervolgens verschenen er berichten dat Samsung had besloten om de Galaxy Tab 7.0 Plus niet in Nederland te verkopen. Bij monde van Vivian Peters, PR manager bij Samsung Benelux, kondigde het bedrijf aan om deze 7-inch tablet niet in ons land in de verkoop te gooien om zo het productaanbod te stroomlijnen.

Al snel bleek dat de boodschap verkeerd werd geïnterpreteerd. Samsung bedoelde te zeggen dat de Galaxy Tab 7.0 Plus ‘niet dit jaar’ in Nederland te koop zal zijn, maar dat het mogelijk is dat dit op een later tijdstip alsnog zal gebeuren. Het bedrijf kon hierover geen officiële toezegging doen, laat staan een tijdstip noemen.

Het bedrijf sluit niet uit dat deze tablet later in ons land te koop zal zijn, maar kan ook geen harde beloftes doen. We zullen dus geduldig moeten afwachten op de beslissing van Samsung.