2min

Tags in dit artikel

, , ,

Adobe brengt maar liefst zes Adobe Touch apps uit voor Android-gebruikers. Deze zijn vanaf nu tegen een vergoeding te downloaden uit de Android Market. Een van deze programma’s is het welbekende fotobewerkingsprogramma Photoshop.

Een week geleden maakte Adobe nog bekend dat het stopt met de ontwikkeling van haar Flash Player voor mobiele telefoons. In plaats daarvan wil het Flash-ontwikkelaars stimuleren en ondersteunen om met Adobe AIR aan de slag te gaan. Dit besluit was mede het gevolg van een felle woordenwisseling tussen Adobe en Apple. Steve Jobs noemde Flash een verouderd programma dat bovendien het mobiele besturingssysteem te zwaar belastte en teveel bugs bevatte.

Adobe wil het hele voorval kennelijk zo snel mogelijk achter zich laten. De softwareontwikkelaar heeft vanaf vandaag zes nieuwe programma in de Android Market aangeboden. Het gaat om Adobe Photoshop, Collage, Debut, Ideas, Kuler en Proto.

Er zijn wel enkele hardware-eisen verbonden aan deze programma’s: zo moeten gebruikers over tablet met Android-versie 3.1 (Honeycomb) of hoger beschikken met een schermgrootte van tenminste 8,9 inch en een resolutie van 1280 x 800 pixels. De programma’s hebben een introductieprijs van 9,99 dollar. Dit zal vast en zeker betekenen dat de programma’s in de toekomst duurder zullen worden. Hoelang Adobe deze prijzen zal hanteren en wat de nieuwe prijs zal worden is onbekend.

Consumenten met een iPad niet getreurd: versies voor het besturingssysteem iOS zullen later volgend jaar volgen. Ten slotte moet benadrukt worden dat het om uitgeklede versies van de softwareprogramma’s gaat. Maar de meest gebruikte functies zijn gelukkig wel terug te vinden. Wie geavanceerde bewerkingen wil doen, zal de volle mep voor het programma moeten betalen en dat via zijn pc of laptop moeten doen.