2min

Tags in dit artikel

, , ,

In een interview met de Franse krant Les Echos heeft Nokia topman Paul Amsellem laten weten dat het bedrijf van plan is om in juni 2012 een Windows 8 tablet op de markt te brengen.

De directeur van de Nokia afdeling in Frankrijk, Paul Amsellem, heeft waarschijnlijk zijn mond voorbij gepraat in een interview met de krant. Hij bevestigd de komst van een Nokia Windows 8 tablet in juni van 2012. Het interview ging eigenlijk over de lancering van het eerste Windows Phone toestel van Nokia, de Lumia 800. Welke door Techzine inmiddels is gereviewed.

De Fransman vertelde in het interview: "Et en juin 2012, nous aurons une tablette fonctionnant sous Windows 8" wat vertaald is "In juni 2012 zullen we een Windows 8 tablet hebben". De datum is hierbij erg opvallend omdat iedereen er vanuit ging dat Windows 8 pas in september of oktober beschikbaar zou komen. Mogelijk heeft Microsoft dus nog een verassing in petto met betrekking tot de lanceerdatum van het nieuwe besturingssysteem. Het is ook mogelijk Microsoft de primeur van een Windows 8 tablet aan Nokia gunt, gezien de intensieve samenwerking die de bedrijven hebben met Windows Phone. Al heeft Samsung de eer gekregen om de eerste Windows 8 tablet te ontwikkelen voor ontwikkelaars, deze tablets werden afgelopen september uitgedeeld tijdens de BUILD-conferentie. Verdere details over de tablet zijn niet prijs gegeven.

In het interview is verder gesproken over de Lumia 800 die volgens Paul te vergelijken is met een BMW 5 serie. Binnenkort zal de 7 serie verwacht worden. De 3 serie kunnen we vergelijken met de Nokia Lumia 710.