1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Research in Motion zal zijn toekomstige modellen blijven leveren met een fysiek toetsenbord. Dit heeft de Canadese fabrikant laten weten in een reactie op Engadget.

Engadget benaderde fabrikant van BlackBerry nadat er veel discussie ontstond over de toekomst van BlackBerry’s met een fysiek toetsenbord. Veel mensen twijfelden aan deze toekomst na het uitlekken van verschillende screenshots van BBx dat veelal tabletgericht leek. Daarnaast ging ook nog het gerucht over de BlackBerry London die geen fysiek toetsenbord aan boord zou hebben.

Op de vraag of dat Research in Motion zijn smartphones zal blijven ontwerpen met een fysiek toetsenbord, antwoordt een woordvoerder van de fabrikant: "Wij zullen blijven bij de keuze van producten binnen ons portfolio". Hieruit is dus op te maken dat nieuwe BlackBerry’s gewoon een toetsenbord aan boord zullen hebben, met een uitzondering daargelaten natuurlijk.

De keuze is niet geheel verrassend te noemen. Je zou namelijk kunnen stellen dat het Canadese Research in Motion met fysieke toetsenborden op zijn BlackBerry’s zichzelf onderscheidt van de rest van de telefoonmarkt. Bij concurrerende fabrikanten is het namelijk overwegend touchscreen met digitaal toetsenbord wat de klok slaat. Daarnaast is het fysieke toetsenbord natuurlijk ook een deel van het imago van BlackBerry.