2min

Apple is momenteel druk bezig om een software-update te maken die de batterijproblemen van de iPhone 4S moet oplossen. Kunnen iPhone 4S-gebruikers binnenkort eindelijk opgelucht ademhalen?

Kort na de lancering van Apples nieuwste toestel, de iPhone 4S, klaagden vele consumenten dat de mobiele telefoon zeer snel leeg was. Volgens sommige gebruikers was hun toestel al na enkele uren leeg, zelfs bij minimaal gebruik. Om de oorzaak van de batterijproblemen te achterhalen schakelde Apple de hulp in van iPhone 4S-bezitters. Daarvoor moesten gebruikers een app installeren waarmee de elektronicaproducent informatie kon vergaren om de problemen in kaart te brengen.

Vervolgens kwam Apple met de software-update iOS 5.0.1. Hiermee zouden alle problemen tot het verleden moeten behoren. Gebruikers kwamen helaas bedrogen uit. Ook na het installeren van de update verbeterde de levensduur van de batterij niet. Na het horen van dit nieuws zijn de ontwikkelaars van Apple opnieuw om de tekentafel gaan zitten om wederom een software-update te fabriceren: iOS 5.0.2.

Uiteindelijk zou de iPhone 4S in staat moeten zijn om 40 uur stand-by te staan en 10 uur spreektijd te realiseren met één batterijlading. Maar dat is uiteraard van tal van factoren afhankelijk of dit doel ook daadwerkelijk haalbaar is. De software-update zou later deze week als download beschikbaar moeten zijn. Tevens zou Apple met man en macht werken om de batterijproblemen zo snel mogelijk de wereld uit te helpen.

We wachten in ieder geval vol spanning af of Apple ditmaal wel aan haar belofte kan voldoen.