2min

Tags in dit artikel

,

Gisteren was het nog volop in het nieuws dat game ontwikkelaar Big Fish toestemming had om games in abonnementsvorm aan te bieden via de App Store. Daar blijkt helemaal niets van waar te zijn. Na één dag verwijderde Apple de applicatie van de spelontwikkelaar uit de App Store.

Big Fish dacht met een geweldig concept op de proppen te komen. Wie een spel wil kopen in de App Store zal daar geld voor moeten neerleggen. Maar op deze manier zullen alleen de bekendste en populairste games goed lopen, andere games dreigen hierdoor ondergesneeuwd te raken. De game ontwikkelaar had daar iets op bedacht: een gaming abonnement. Op deze manier wilde de ontwikkelaar de mogelijkheid bieden om kennis te maken met verschillende mobile games voor de iPad. Dit zou gamers slechts 5,49 euro in de maand kosten.

Het bedrijf zei gisteren dat het toestemming van Apple had gekregen om het gaming abonnement aan te bieden, maar dat verhaal blijkt niet te kloppen. Na één dag heeft Apple de applicatie uit de App Store verwijderd. Big Fish zegt niet te weten waarom Apple tot deze actie is overgegaan en probeert de oorzaak te achterhalen.

Het elektronicabedrijf geeft aan niet de behoefte te hebben om te reageren op de kwestie.

Apple staat erom bekend dat het strenge eisen stelt aan ontwikkelaars die hun apps willen aanbieden in de App Store. Zo ontleedt het technische team iedere app die voorbij komt voordat het in de App Store belandt. Hiermee wil Apple voorkomen dat kwaadwillenden virussen en andere malware verspreiden via de online applicatiewinkel. Google doet dat niet bij Android Market en het resultaat is onmiskenbaar: het aantal soorten malware voor dit besturingssysteem is sinds juli met 472 procent toegenomen.