1 min

De Google Bar (de bijna zwarte balk) die we sinds 6 maanden allemaal zien bovenaan de websites van Google gaat binnenkort weer verdwijnen. Google heeft wederom een nieuwe interface ontworpen en is van mening dat die nog beter is dan de huidige zwarte balk. Google gaat deze balk vervangen door een dropdownmenu net onder het logo van Google.

De zwarte balk bovenaan de website moet dus het veld gaan ruimen. De voornaamste reden die Google aangeeft is dat deze altijd ruimte in beslag neemt. In de plaats van de balk komt er een zogenaamd dropdownmenu onder het logo voor in de plaats. Het dropdownmenu is een menu dat tevoorschijn komt en uitvouwt wanneer je met je muis over het Google logo heen beweegt. Het dropdownmenu neemt dus niet altijd ruimte in beslag

In de onderstaande video is de huidige Google bar te zien en hoe het straks gaat worden. Voor veel gebruikers zal het om het even zijn maar Google heeft vast en zeker flink wat onderzoek gedaan om tot deze beslissing te komen. Wanneer het nieuwe menu wordt uitgerold is nog onduidelijk.