1 min

HTC lijkt terug te komen op de uitspraak die het deed over het updaten van oudere modellen met HTC Sense 3.0. Uit een reactie op de Turkse Facebook-pagina van HTC blijkt dat nu ook oudere toestellen een update zullen krijgen naar HTC Sense 3.0.

Het zal hierbij gaan om toestellen als bijvoorbeeld de Incredible S, Desire S en de Desire HD. Middels een update zouden deze singlecore modellen alsnog een update krijgen naar Sense 3.0. Na de update zullen de modellen op Android versie 2.3.5 gaan draaien. Volgens de Turkse afdeling van HTC zou de fabrikant deze maand al beginnen met het uitrollen van deze updates. Eerder stelde HTC nog dat deze "oudere" telefoons geen Sense 3.0 zouden ontvangen.

Na deze update zullen gebruikers de beschikking hebben over verschillende nieuwe features. Zo zal de manier van het ontgrendelen van het lockscreen niet meer middels een slide-bar gaan maar zal dit nu middels een ring gedaan worden welke nu naar boven wordt gesleept in plaats van naar beneden. Daarnaast zullen er op het lockscreen ook snelkoppelingen te vinden zijn en kan men naar keus bepaalde toevoegingen laten zien op het lockscreen. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor het tonen van sociale media berichten, foto’s uit je galerij of het huidige weer.