Ontwikkelaar Bethesda heeft afgelopen woensdag opnieuw een patch uitgebracht voor The Elder Scrolls V: Skyrim. Deze update zal wederom de nodige verbeteringen brengen en ditmaal is er beter gecontroleerd dat er geen grote problemen worden gecreëerd zoals bij Patch 1.2.

Toen spelers van Skyrim namelijk Patch 1.2 installeerde ondervonden zij de nodige problemen met het spel. Zo waren er problemen met de animaties van draken en werden resistances niet goed berekend waardoor deze niet meer werkte.

Er bevinden zich nog de nodige bugs in de game, zo zijn er nog altijd problemen met de prestaties en savegames op de PlayStation 3, ondanks dat Patch 1.2 al de nodige vooruitgang bracht. Met de komst van Patch 1.3 worden deze problemen echter nog niet opgelost. Ontwikkelaar Bethesda laat echter wel weten dat zij bezig zijn met het onderzoeken van deze problemen en dat hiervoor een patch in de maak is maar deze verbeteringen nog niet verwerkt konden worden in Patch 1.3.

Wat we echter wel zien in Patch 1.3 is verbeteringen in de stabiliteit van het spel en verbeterde performance voor Core 2 Duo processoren. Daarnaast zouden de problemen rondom de resistances en draken na het installeren van de update verholpen moeten zijn. Verder zijn er verschillende kleinere bugs opgelost zoals bijvoorbeeld het incorrect plaatsen van boeken op een boekenplank.

Bethesda raadt mensen die Skyrim spelen op een PlayStation 3 de optie "Auto-Saving" uit te zetten. Dit zou het probleem rondom de savegames niet verhelpen maar wel verminderen.