1 min

Uit de algemene voorwaarden van de Windows Store is gebleken dat Microsoft een killswitch heeft aangebracht in de nieuwe applicatie winkel voor Windows. Deze killswitch biedt Microsoft de mogelijkheid om niet alleen een applicatie uit de winkel te verwijderen, maar ook van alle Windows 8-installaties waar de app op is geïnstalleerd.

De zogenaamde killswitch is zeker niet nieuw en ook het iOS-besturingssysteem van Apple, Android van Google en Windows Phone 7 ook van Microsoft beschikken over een killswitch. Erg vaak maken de bedrijven hier echter geen gebruik van, maar mocht het nodig zijn dan kunnen de bedrijven in actie komen tegen malafide applicaties.

Microsoft stelt in de algemene voorwaarden ook dat als het zover komt en het blijkt te gaan om een betaalde app, dan zal Microsoft het bedrag retourneren aan de klant.

Behalve voor de veiligheid geeft Microsoft aan dat een applicatie ook om juridische redenen kan worden verwijderd. Vorig jaar liet Microsoft al weten dat er ook een killswitch in Windows Phone 7 is verwerkt. Todd Biggs, hoofd productmanagement van Windows Phone 7 zei toen: "We hopen dat het niet zover komt, maar we hebben de mogelijkheid om een app te verwijderen."

De Windows Store zal in februari van 2012 worden gepresenteerd en gelanceerd. Ontwikkelaars kunnen vanaf dat moment ook beginnen met het indienen van gratis apps. De lancering van Windows 8 volgt dan eind 2012.