2min

BGR meldt dat Samsung mogelijk Apple de loef af gaat steken en eerder op de markt komt met een hoge resolutie tablet. Volgens BGR zou Samsung werken aan een 11,6 inch tablet met een resolutie van 2560×1600 pixels. Verder zou het formaat van de tablet niet veel groter zijn dan de huidige 10,1 inch variant omdat Samsung in staat is om de bezels van het scherm kleiner te maken.

Er gaan al langere tijd geruchten dat Apple aan een iPad 3 werkt die gebruik maakt van een scherm met een veel hogere resolutie dan de voorgaande iPads. Aangezien de eerste iPad en de iPad 2 beide in maart zijn gelanceerd ligt het in de lijn der verwachting dat de iPad 3 ook in maart het levenslicht zal zien.

Samsung zou Apple echter voor willen zijn door een nieuwe tablet te introduceren dat ook beschikt over een hoge resolutie. Het zou gaan om een scherm van 11,6 inch met een resolutie van 2560×1600 pixels. Verder zou Samsung de nieuwe Samsung Exynos 5250-soc willen gebruiken in de tablet, deze nieuwe chip van Samsung is een dual core processor met een kloksnelheid van 2,0 GHz.

Uiteraard zal de nieuwe tablet van Samsung wederom voorzien worden van Android, Samsung zou voor deze tablet Android 4.0 Ice Cream Sandwich willen gebruiken. Op die manier beschikt Samsung een maand voor de lancering van de iPad 3 over een concurrerende tegenhanger met een mogelijk beter scher, betere processor en de nieuwste versie van Android. Of dat ook voldoende zal zijn om de verkoopcijfers van Apple te temperen is moeilijk te voorspellen.

Op dit moment verkoopt Samsung al Android-tablets met 7 inch, 7,7 inch, 8,9 inch en een 10,1 inch scherm. Een 11,6 inch zou dus een nieuw formaat zijn voor Samsung. Al heeft het bedrijf hiermee al wel geëxperimenteerd toen het de Windows 8 tablets maakte voor Microsoft.

Of de bronnen van BGR de waarheid spreken valt altijd moeilijk te achterhalen. Al zou de lancering of presentatie van een nieuwe tablet in februari best kunnen, eind februari vind namelijk de Mobile World Congress plaats waar veel nieuwe smartphones en tablets worden gepresenteerd.