1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Qualcomm is niet onder de indruk van de prestaties van het nieuwe paradepaardje van NVIDIA, de nieuwe Tegra 3 chip, en maakt zich dan ook geen zorgen over de concurrentie.

Beide partijen maken chips voor smartphones en tablets en de strijd is dan ook wie de snelste en energiezuinigste chip kan maken. NVIDIA bracht recent de Tegra 3 processor op de markt maar Qualcomm is er duidelijk van overtuigd dat hun nog uit te komen Snapdragon S4 processor goed genoeg zal zijn om de concurrentie ver voor te blijven. Ze zijn er bij Qualcomm zelfs zo van overtuigd dat Qualcomms senior vice-president van softwarestrategie, Rob Chankhok, zelfs de opmerking maakte; "Je zult straks honderde apparaten gaan zien met een S4 onder de motorkap. Hoeveel zullen er echter een Tegra 3 aan boord hebben?"

In de uitspraak van Chankhok zou jammer genoeg voor NVIDIA wel een kern van waarheid kunnen zitten. Waar NVIDIA zich slechts richt op twee verschillende chips, heeft Qualcomm een veel breder assortiment. Inmiddels zijn de Qualcomm chips dan ook te vinden in meer dan 300 verschillende toestellen, terwijl de NVIDIA Tegra 2 in slechts een tiental toestellen is te vinden.

De Tegra 3 processor zal ongetwijfeld zijn weg vinden naar een paar smartphones maar zal meer glorie behalen in de tabletmarkt. De verkoopcijfers van tablets liggen echter een heel stuk lager dan die van de smartphones.