1 min

De Galaxy S II van het Zuid-Koreaanse Samsung krijgt in het eerste kwartaal van volgend jaar een update naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Naast dit toestel zullen ook diverse andere producten in de Galaxy-serie van deze update voorzien zijn.

Momenteel draait de Galaxy S II nog op het verouderde besturingssysteem Android 2.3 (Gingerbread). Hoogste tijd dus om deze smartphone van een software-update te voorzien, zal Samsung hebben gedacht. Dat zal in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar gebeuren. Ook de Galaxy Note zal in deze periode een update krijgen.

Andere toestellen van Samsung die volgend jaar een update naar Ice Cream Sandwich zullen krijgen zijn de Galaxy S II LTE, Galaxy R, Galaxy Tab 10.1, Galaxy Tab 8.9, Galaxy Tab 7.7 en Galaxy Tab 7.0 Plus. Samsung zal voor ieder product apart de software-update aankondigen.

Android 4.0, ook wel Ice Cream Sandwich genoemd, is de meest recente versie van Google’s besturingssysteem. ICS is een hybrideversie: het besturingssysteem draait zowel op smartphones als tablets. Voorheen had ieder platform zijn eigen OS: smartphones hadden Gingerbread of een van diens voorganger, tablets waren voorzien van Honeycomb. Dit behoort met de komst van ICS tot het verleden. De eerste smartphone die op ICS draait is de Galaxy Nexus. Een review van dit toestel en het besturingssysteem kun je nalezen op Techzine. Een van onze redacteuren heeft beiden grondig onder de loep genomen.