2min

Het Taiwanese High Tech Computer (HTC) zal volgend jaar haar marktstrategie aanpassen. Zo zal het minder smartphones op de markt brengen dan afgelopen jaar.

Dat weet Boy Genius Report te melden uit anoniemen, maar betrouwbare bronnen. Het releaseschema wordt drastisch overhoop gehaald. Daardoor zal het Taiwanese technologiebedrijf minder smartphones op de markt brengen dan afgelopen jaar het geval was. Met name in het eerste kwartaal zal het erg stil zijn rondom HTC, zo weet de anonieme bron te melden.

Tevens wist hij te vertellen dat HTC in de eerste helft van 2012 haar nieuwste vlaggenschip zal uitbrengen, genaamd HTC Elite. Deze zal voorzien zijn van het nieuwe besturingssysteem Ice Cream Sandwich en Beats Audio. Meer technische details zijn op dit moment niet bekend. Volgens de bron is de HTC Elite vanaf april 2012 verkrijgbaar.

Daarnaast zou de fabrikant aan een toestel werken die draait op Windows Phone. Het toestel heeft een 4,7 inch scherm, 4G verbindingsmogelijkheden en is draait op Windows Phone. Deze zal naar verwachting op de Consumer Electronics Show (CES) tentoongesteld worden, die volgend jaar januari zal plaatsvinden in Las Vegas, Nevada.

Waarom HTC ineens besluit om zijn marktstrategie terzijde te schuiven is onbekend. Wellicht dat het iets met de laatste kwartaalcijfers te maken heeft. Begin deze maand onthulde HTC de laatste financiële cijfers. Daaruit bleek dat de omzet met 19,6 procent was gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Wellicht dat HTC meer zorg en aandacht wil besteden aan de producten die het uitbrengt in plaats van veel nieuwe producten in korte tijd te lanceren.