1 min

De Samsung Galaxy S en Galaxy Tab 7 krijgen toch geen upgrade naar het besturingssysteem Ice Cream Sandwich. In plaats daarvan zullen gebruikers genoegen moeten nemen met een ‘value pack’.

Samsung maakt het er niet bepaald duidelijker op voor zijn klanten. Aanvankelijk zouden consumenten die over een Galaxy S of Galaxy Tab 7 beschikken geen update krijgen naar Ice Cream Sandwich, het nieuwste besturingssysteem van Google, omdat de hardware niet krachtig genoeg zou zijn om goed te draaien. Dit leverde veel negatieve reacties op van gebruikers, waarop Samsung besloot om Android 4.0 toch beschikbaar te stellen voor deze apparaten. Nu laat Samsung weten dat het niet met een volledige upgrade komt.

In plaats van het besturingssysteem up-to-date te brengen heeft het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf besloten om een ‘value pack’ samen te stellen. Deze bestaat uit enkele features die in Ice Cream Sandwich zijn terug te vinden, zoals vernieuwde widgets en een betere browser. Een soort van uitgeklede versie van het besturingssysteem als het ware. Op deze manier tracht Samsung om consumenten toch kennis te laten maken met Ice Cream Sandwich.