1 min

Tags in dit artikel

, ,

Intel heeft na drie maanden vertraging twee nieuwe Atom-processoren op de markt gebracht: de Atom N2600 en N2800.

De processoren zijn wellicht beter bekend onder de codenaam Cedar Trail. De processoren zijn speciaal gemaakt voor kleine mobiele apparaten met een laag energieverbruik zoals netbooks. Volgens Intel gaat de levensduur van de batterij nog langer mee en kunnen apparaten wel enkele weken op stand by staan met een enkele batterijlading. De kloksnelheid varieert van 1,60 GHz voor de N2600 tot 1,86 GHz voor de N2800.

De Cedar Trail-chips zijn de opvolger van de Pine Trail-chips. Op de laatste variant was voornamelijk veel commentaar op de grafische prestaties van deze chips. Deze heeft Intel dan ook stukken verbeterd. Zo bevatten de chips een mediaengine die video’s op Full HD en Blu-Ray kwaliteit kan afspelen. Dankzij de integratie van Wireless Display-technologie kunnen gebruikers draadloos video’s en foto’s van hun netbook naar televisie streamen. Ook het opstarten gaat een stuk sneller dan voorheen dankzij Intel Rapid Start Technology.

De eerste netbooks worden begin 2012 verwacht. Computerfabrikanten Acer, Asus, HP, Lenovo, Samsung en Toshiba hebben aangegeven de nieuwe Atom-processoren in hun netbooks te verwerken. Dell ziet geen toekomst in markt voor netbooks en heeft daarom besloten om geen apparaten te leveren met deze processoren.