1 min

Nog geen twee maanden na de lancering heeft Samsung maar liefst één miljoen exemplaren van de Galaxy Note verscheept. Dit ondanks het feit dat het toestel vooralsnog niet te koop is in de Verenigde Staten.

Dit betekent overigens niet dat de Galaxy Note al één miljoen keer verkocht is. Eén miljoen is het aantal exemplaren dat Samsung naar verschillende dealers heeft verscheept. Slechts een deel van dit aantal is dus pas verkocht.

Samsung verwacht dat dit aantal op korte termijn nog verder zal toenemen. Reden voor dit optimisme is eenvoudig: de Zuid-Koreaanse smartphonemaker heeft beloofd dat het toestel op korte termijn verkrijgbaar zal zijn in de Verenigde Staten. Een concrete datum heeft Samsung hiervoor niet genoemd.

De Galaxy Note is sinds eind oktober verkrijgbaar in Nederland. Wie het toestel aanschouwt of in zijn handen houdt zal zich waarschijnlijk afvragen of het nou een zeer kleine tablet of een smartphone is. Met een scherm van 5,3 inch is de Galaxy Note een kruising tussen beide apparaten. Wie dacht dat de stylus tot het verleden behoorde heeft het bij het verkeerde eind. Samsung heeft de styles op fraaie wijze in het ontwerp van het toestel verwerkt. Techzine heeft het toestel aan een grondige review onderworpen die je op onze site kunt nalezen.