1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Jailbreakers Nick en Steve Troughton-Smith zijn tot een nieuw resultaat gekomen. De twee ontwikkelaars hebben namelijk iOS-applicaties werkend gekregen op een tweede generatie Apple TV.

iOS-applicaties zijn oorspronkelijk geschreven voor de iPhone, iPod Touch en de iPad en zouden dus normaliter niet werken op een Apple TV. De reden hiervan is dat op de Apple TV een zogenoemd "Springboard" ontbreekt. Dit Springboard is de grafische interface op iOS. Om dit toch op een Apple TV te krijgen schreef Nick zelf springboard voor de Apple TV. Het geheel begeeft zich nog in een vroeg stadium maar werkt al wel.

Dit zou er uiteindelijk voor kunnen gaan zorgen dat gebruikers na een jailbreak van hun Apple TV ook iOS en Cydia applicaties op hun Apple TV kunnen draaien. Ondanks deze mijlpaal hebben de twee ontwikkelaars nog een lange weg te gaan. Zo heeft de Apple TV geen touchscreen en zal de besturing dus voor problemen zorgen. In theorie is er echter veel mogelijk. In de video hieronder tonen de ontwikkelaars een paar applicaties waarmee je kan zien wat de twee al hebben bereikt: