1 min

In een televisiereclame zegt Microsoft dat ze wereldwijd meer dan 66 miljoen exemplaren van de Xbox 360 heeft verkocht. Ook zijn er volgens het computer- en softwarebedrijf inmiddels meer dan 18 miljoen exemplaren van Kinect over de toonbank gegaan.

Het is de vraag in hoeverre deze cijfers overeenkomen met de werkelijkheid. Niet zozeer omdat de cijfers in een reclamespotje genoemd worden, maar omdat het simpelweg wel een erg spectaculaire stijging in de verkoopaantallen zou zijn.

Begin november kondigde Microsoft aan dat het wereldwijd 57,3 miljoen exemplaren van de Xbox 360 wereldwijd had verkocht sinds de lancering in november 2005. Tevens meldde het computer- en softwarebedrijf dat het in het derde kwartaal 3,5 miljoen consoles had verkocht. Op dit moment zijn we ruim een kwartaal verder en volgens het Amerikaanse elektronicaconcern zouden er in die periode zo’n 9 miljoen Xbox 360 consoles over de toonbank zijn gegaan. Nogal onwaarschijnlijk, ook als je rekening houdt met de feestdagen.

Tevens zegt Microsoft dat het meer dan 18 miljoen Kinect Sensoren heeft verkocht en zich meer dan 40 miljoen leden hebben geregistreerd voor Xbox Live. Ook dit zou zeer spectaculair zijn als Microsoft in iets meer dan één jaar tijd zoveel Kinect Sensoren aan de consumenten wist te verkopen. Van de andere kant, met deze prestatie staat Microsoft wel officieel in het Guiness Book of World Records.