1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De nieuwste beta van het mobiele besturingssysteem iOS 5.1 is vrijgegeven door Apple. Het gaat om betaversie 3. Momenteel kunnen alleen ontwikkelaars de nieuwe versie van de beta downloaden.

Beta 3 beschikt onder meer over een nieuwe Application Programming Interface (API) waarmee het mogelijk is om bestanden en directories te markeren die niet in een back-up meegenomen mogen worden.

De kans is groot dat de aankondiging van de nieuwe API samenhangt met de iCloud. Hiermee kunnen gebruikers hun content online opslaan en deze gegevens delen met andere Apple-apparaten. In iOS 5.1 konden gebruikers al aangeven welke gegevens ze niet willen synchroniseren met hun iCloud. Met de nieuwe API moet dit nog eenvoudiger worden.

Tevens doen er geruchten de ronde dat Apple een oude functionaliteit heeft teruggeplaatst in betaversie 3. Volgens ingewijden heeft Apple een schakelaar aangebracht waarmee gebruikers hun 3G-verbinding van het apparaat volledig kunnen uitschakelen. Het synchroniseren van de data verloopt dan weliswaar langzamer, maar de keerzijde is dat de batterij langer meegaat.

iOS 5 beta 3 is te gebruiken op de iPad, iPad 2, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S en de derde en vierde generatie iPod Touch.