2min

Polaroid heeft op de Consumer Electronics Show een camera gepresenteerd die uitgerust is met het besturingsysteem Android. Op het eerste gezicht ziet de SC1630 eruit als een Android-telefoon, maar de focus ligt bij een camera uiteraard niet op bellen of internetten. Het apparaat heeft een 16 megapixel beeldsensor en heeft 3x optische zoom. De standaardversie is uitgerust met WiFi, maar een duurder model zal ook ondersteuning voor 3G-dataverkeer hebben.

Polaroid zette de Consumer Electronics Show dinsdag op zijn kop met de presentatie van een camera die is uitgerust met Android. De Polaroid SC1630 HD Smart Camera beschikt over een 3.2-inch scherm met 800×480 pixels en een camera van 16 megapixel met 3x optische zoom en 5x digitale zoom op een 36-108mm lens. Naast foto’s kunnen er ook video’s geschoten worden in 720p kwaliteit.

De camera biedt 18 verschillende scènes aan en heeft daarnaast automatische gezichtsherkenning en glimlachdetectie. Met geo-tagging krijgt elke foto informatie over waar die genomen is. De camera met Android-ondersteuning beschikt over verschillende tools om de genomen foto’s te bewerken. De iso heeft een maximum van 3200.

Wanneer de gebruiker het toestel verbindt met UMTS of WiFi, kunnen er net zoals met de gewone smartphone de Android-applicaties worden aangesproken. Zo kunnen er foto’s op sociale netwerken gedeeld worden en applicaties worden gedownload in de Android Market. Welke versie van Android op het toestel staat is niet bekend. Aan de foto te zien gaat het hier om een oudere versie.