2min

Tags in dit artikel

, ,

Een blogger van de website iLounge claimt daags voor de aanvang van de Consumer Electronics Show (CES) de opvolger van Apple’s iPad 2 te hebben gezien. Volgens hem zijn verschillen tussen beide tablets niet met het blote oog waar te nemen.

Volgens de blogger zijn de verschillende tussen beide tablets te vergelijken met de iPhone 4 en iPhone 4S: aan de buitenkant zie je vrijwel geen verschil, maar onder de behuizing heeft Apple diverse technologische vernieuwingen geïmplementeerd.

Volgens de blogger van iLounge kondigt Apple binnen nu en twee maanden de opvolger van de iPad 2 aan. Hij beweerd dat Apple’s nieuwe tablet 1 mm dikker is dan zijn voorganger. Ook de cameralens aan de achterzijde zal iets groter zijn. Deze lijkt volgens hem op de camera van de iPhone 4S, maar dan zonder LED-flitser.

Aan de voorzijde is geen enkel verschil te zien. Wel heeft Apple het scherm sterk verbeterd ten opzicht van zijn voorganger. De blogger claimt dat Apple zich bij de presentatie van de nieuwe tablet op deze feature zal focussen. De overige toeters en bellen, zoals de speakers en ingang voor de hoofdtelefoon, zijn exact hetzelfde als de iPad 2.

De blogger benadrukt ten slotte dat het goed mogelijk is dat het hier niet om de iPad 3 gaat, maar om de iPad 2S of iPad HD. Volgens de laatste geruchten lanceert Apple in het eerste kwartaal een geüpgrade versie van de iPad 2. Volgens dezelfde geruchten zullen we de iPad 3 pas op z’n vroegst in het derde kwartaal te zien krijgen. Een tweede kanttekening die de blogger plaatst is dat hij het gevoel had dat hij een verouderd model heeft gezien dat zeker een half jaar oud is. Het kan dus best wel eens zijn dat de definitieve versie al anders uit zal zien.