1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het Amerikaanse patent- en octrooibureau USPTO heeft technologiebedrijf Apple het afgelopen jaar 676 patenten toegekend. Daarmee belandt Apple op plaats 39 van de lijst van bedrijven die de meeste patenten toegewezen heeft gekregen.

De eerste plaats is gereserveerd voor International Business Machines, ook wel beter bekend als IBM. Het USPTO kende 6180 patenten toe aan dit bedrijf, ongeveer negen keer zoveel als Apple. Op de tweede plaats staat Samsung met 4894 patenten. De derde plaats is voor printerfabrikant Canon met welgeteld 2821 patenten. Nummer 4 en 5 worden ingenomen door de Japanse technologiebedrijven Panasonic en Toshiba met respectievelijk 2559 en 2484 patenten. Microsoft zien we pas op de zesde plaats met 2311 toegewezen patenten.

Er zijn dus nog voldoende technologiebedrijven die een aanzienlijk groter aantal patenten toegekend hebben gekregen van het Amerikaanse patent- en octrooibureau. Met 676 patenten komt Apple niet hoger dan plaats nummer 39. Hiermee blijft het bedrijf echter wel concurrenten als Research In Motion (RIM), LG en Nokia voor: deze bedrijven staan op de 40e, 41e en 47e plek van de lijst.

Het afgelopen jaar kende het patentenbureau 563 patenten toe aan Apple, omgerekend een stijging van 20 procent. Het technologiebedrijf belandde toen op de 46e plaats.