1 min

Ondanks de nodige kritieken op de iPhone 4S zullen de verkoopcijfers van Apple’s nieuwste toestel nog hoger uitvallen dan verwacht. Analist Gene Munster denkt dat 30 miljoen exemplaren een voorzichtige schatting is.

De iPhone 4S werd bij de lancering niet goed ontvangen door het publiek. Het toestel was vrijwel een identieke kopie van zijn voorganger dat enkel een hard- en software-update had. Desalniettemin gingen er de eerste 24 uur van de voorverkoop maar liefst één miljoen exemplaren over de toonbank. De eerste drie dagen wist Apple maar liefst vier miljoen exemplaren van zijn nieuwe toestel aan de man te brengen. Voor analist Gene Munster voldoende aanwijzingen om een eerste prognose op te stellen. Hij schatte dat Apple 25 miljoen iPhone 4S-toestellen zou verkopen in het laatste kwartaal van 2011.

Nu stelt Munster zijn prognose met vijf miljoen naar boven bij. Hij is dermate optimistisch over Apple dat hij verwacht dat het technologiebedrijf maar liefst 30 miljoen exemplaren van de iPhone 4S heeft verkocht in 2011. Aangezien Munster het wel vaker aan het juiste eind had, belooft deze voorspelling voordelig voor Apple uit te pakken.