1 min

Tags in dit artikel

, , ,

UPC wil naast zijn kabeldiensten ook mobiele diensten gaan aanbieden aan consumenten. Mobiel internet is een van de belangrijkste markten waarop het nog kan uitbreiden. Om zeker te weten of alles "technisch en administratief" goed werkt, voert het kabelbedrijf deze week een test uit onder 450 klanten.

UPC biedt al ruim een half jaar mobiel internet aan voor zakelijke klanten. De kabelmaatschappij wil deze dienstverlening ook beschikbaar stellen voor consumenten.

Voordat het bedrijf deze dienst uitrolt, wil het zeker weten dat alles goed werkt. Daarom zal het kabelbedrijf deze week het netwerk testen. "We willen zeker weten dat het technisch en administratief werkt als we live gaan, vandaar dat we eerst testen", aldus de woordvoerster.

De test verloopt via het netwerk van Vodafone, omdat UPC tot op heden niet beschikt over een eigen netwerk. In de tweede helft van het jaar zal er een frequentieveiling plaatsvinden waar partijen kunnen bieden voor eigen frequenties waarmee een netwerk kan worden aangelegd. UPC zal dan gezamenlijk met Ziggo ongetwijfeld een bod uitbrengen om opnieuw frequenties in handen te krijgen. Momenteel beschikken UPC en Ziggo al over een frequentie maar dat is nog onvoldoende om goed landelijk dekkend netwerk uit te rollen.