1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Zo’n 15 miljoen gebruikers hebben hun Firefoxbrowser kunnen upgraden van versie 8 naar 9. Vervolgens ontving Mozilla meldingen dat er bugs in de nieuwste versie zouden zitten. Na deze constatering heeft de browsermaker besloten om Firefox 9 offline te halen en het updateproces uit te stellen.

Hoewel Firefox 9 al voor de kerst is uitgekomen, heeft Mozilla toch besloten de update terug te trekken. Het bleek dat Firefox 9 een aantal bugs bevat waar internetters hinder van konden ondervinden. Totdat Mozilla een aantal bugfixes heeft gemaakt voor deze versie, is het updateproces voorlopig uitgesteld.

Opvallend is dat de nieuwe versie niet voor alle internetters wereldwijd tegelijkertijd beschikbaar was. In plaats daarvan koos Mozilla ervoor om de nieuwe versie gefaseerd uit te rollen. Dit is een wijziging ten opzichte van de nieuwe updatestrategie die de browsermaker afgelopen zomer presenteerde. Mozilla kondigde toen aan dat het iedere zes tot acht weken een nieuwe versie van de webbrowser zou uitbrengen. Hierop kreeg Mozilla een hoop kritiek te verwerken, voornamelijk van het bedrijfsleven. Desondanks staat Mozilla voor de volle honderd procent achter deze strategie en verdedigt deze met verve.

Wanneer de 9.0.2-update beschikbaar zal zijn is onbekend. Mozilla mag haast maken met deze bugfixes want de uitrol van Firefox 10 staat voor het eind van deze maand gepland. Overigens zullen alle updates vanaf Firefox 10 versie 10.0.X heten. Vanaf versie 17 heet de webbrowser gewoon weer Firefox 17.